Wat is CNG?

CNG of compressed natural gas is een motorbrandstof die de laatste jaren sterk aan populariteit wint. CNG is aardgas onder druk en z'n voorstanders prijzen het vooral omdat het minder vervuilend is dan diesel of benzine, maar ook omdat het veiliger is. 

België telt momenteel zo'n 2.000 auto's op CNG, maar er is een groeiende vraag van de Belgische consument naar CNG en alternatieve, milieuvriendelijke brandstoffen. Verschillende autoconstructeurs zien meer toekomst in de CNG-technologie dan in de elektrische auto. Ondertussen groeit ook het aantal tankstations dat uitgerust is met een CNG-pomp.

CNG bestaat voornamelijk uit methaan. In tegenstelling tot LPG is CNG lichter dan lucht en mogen aardgaswagens ook in ondergrondse garages parkeren. Welke voordelen heeft CNG nog? Volgens de voorstanders zijn dat er heel wat: veiliger, 12% minder CO2-uitstoot dan diesel, 27% minder dan benzine, een lage uitstoot van fijn stof, 25% goedkoper aan de pomp dan diesel, een autonomie van 500 km, een stille en betrouwbare motor, en een almaar toenemend gamma aan wagens...


Datum van publicatie : 11/04/2016 18:58:00