Rijden op aardgas is kiezen voor een comfortabele rij-ervaring

Op basis van een gesprek met Maarten Van Houdenhove, PR & Communication Manager bij DATS 24

‘Rijden met een CNG-wagen is vlot, aangenaam en budgetvriendelijk. Bovendien staat rijden op CNG garant voor een heel comfortabele rij-ervaring'.  Aan het woord is Maarten Van Houdenhove, PR & Communication Manager bij DATS 24. Maarten legt ons uit wat er zo aangenaam en comfortabel is aan het rijden met een CNG-wagen.

 

Kiezen voor rijcomfort

Nu ook de Belg CNG en CNG-wagens in de armen heeft gesloten - momenteel rijden er zo'n 7.800 CNG-wagens op de Belgische wegen en de overheid verwacht tegen 2020 zo'n 60.000 CNG-wagens op onze wegen - is het interessant om het rijcomfort van CNG-wagens onder de loep te nemen. En wie kan hier beter duiding geven dan DATS 24, de pionier inzake het aanbieden van CNG in België. ‘CNG-wagens zijn even performant als diesel- en benzinewagens', aldus Maarten, ‘bovendien zijn ze veel stiller en aangenamer om mee te rijden. En dat zijn niet de enige elementen die bijdragen tot een uniek rijcomfort.' Maarten haalt verder de grote autonomie - vlotjes tot enkele honderden kilometers wat de gemiddelde afstand is die de Belgische automobilist wekelijks aflegt - en de volledige kofferruimte aan als troeven van de CNG-wagen. Een CNG-wagen - en die vindt men tegenwoordig bij alle grote autoconstructeurs - is geschikt voor het afleggen van zowel korte als lange afstanden, staat garant voor gemakkelijk, vlot en proper tanken, en is de ideale gezinswagen en bedrijfswagen. Bovendien kan je met een CNG-wagen overal ondergronds parkeren, wat niet mogelijk was met een lpg-wagen...

 

Geen ecodriving nodig voor een maximale benutting van je CNG-wagen

‘Niets is gemakkelijker dan om de eerste keer met een CNG-wagen te rijden', vertrouwt Maarten ons toe. Waar je met een hybride of een elektrische wagen met doorgedreven ecodriving het onderste uit de kan moet halen om het volle potentieel van je wagen te benutten, bestuur je je CNG-wagen van bij de eerste rijbeurt zoals je dat gewoon was bij je diesel- en benzinewagen. Gewoon instappen en rijden bij wijze van spreken.'

Maarten voegt er wel aan toe dat je met een CNG-wagen de indruk kan hebben dat je wat meer moet tanken. ‘Als je maximaal op CNG wil rijden, dan moet je 1 keer per week naar het tankstation. Maar dat doen de meeste onder ons eigenlijk al en heeft het meer te maken met de indruk die mensen krijgen en die ze in een eerste tijd wellicht toeschrijven aan de switch van een meer traditionele wagen naar een CNG-voertuig. Wat ook de achterliggende reden is, na een maand is dit een automatisme geworden en ervaar je deze wekelijkse tankbeurt niet meer als overlast', besluit Maarten vol overtuiging.  


Ook CARBU.COM volgt de snelle evolutie van CNG op de voet. Sinds kort kan je via de functionaliteit ‘Vergelijk tankstations' zoekopdrachten uitvoeren met CNG als criterium of zoekterm. Het platform toont onmiddellijk waar je in jouw buurt CNG kan tanken. De brandstof is ook opgenomen in het overzicht van de voordeligste brandstofprijzen per provincie en gemeente.    

Datum van publicatie : 20/12/2017 18:17:00