Opnieuw een daling van de mazoutprijs, die al bijzonder laag staat. Uw stookoliebulletin van dinsdag 28 april 2020.


Maximumprijs stookolie - Dinsdag 28 april 2020

 
StookolieBeste prijzen*
CARBU.COM
28-04-202029-04-2020
Stookolie 50S < dan 2000 l0,3086 €/l0,3551 €/lâ–¼ 0,3406 €/l
Stookolie 50S > dan 2000 l0,2844 €/l0,3252 €/lâ–¼ 0,3108 €/l
Stookolie extra < dan 2000 l0,3086 €/l0,3527 €/lâ–¼ 0,3354 €/l
Stookolie extra > dan 2000 l0,2844 €/l0,3228 €/lâ–¼ 0,3055 €/l

*Voordeeltarieven vandaag, 28/4/2020, aangeboden door onze partners. In functie van de aanbiedingen van onze partners zijn deze tarieven al dan niet geldig in uw gemeente.
 


De mazoutprijs daalt vanaf morgen, woensdag 29 april 2020

Bestel pas morgen stookolie!

De prijs van gewone stookolie daalt met 1,45 centiem de liter en die van stookolie Extra daalt met 1,73 centiem de liter.
In vergelijking met een bestelling vandaag levert een stookoliebestelling u morgen een extra besparing op van 14,50 à 17,30 euro per bijvulbeurt van 1.000 liter, afhankelijk van het type mazout! 

Bestel dus pas morgen stookolie!
 


Belangrijke informatie: Langere levertermijnen en vermindering van de beschikbare aanbiedingen op onze site


De mazoutleveringen worden gehandhaafd, maar de levertermijnen zijn langer en er zijn minder beschikbare aanbiedingen op onze site. Aan de consumenten vragen we om enkel te bestellen wanneer dat echt nodig is.

Langere levertermijnen
De overheid heeft de sector die de brandstoffen verdeelt gevraagd om haar essentiële rol bij de bevoorrading van tankstations, organisaties en gezinnen te blijven vervullen. De sector registreerde in de voorbije dagen wel een ongewone piek aan bestellingen, en deze zorgt al een week voor problemen in de logistiek en de leveringen. De leveranciers concentreren zich op de prioritaire aanvragen en behoeften, en organiseren er ook hun planning op.  
Tenzij het om een noodgeval gaat, zijn de levertermijnen voor mazout dus verlengd.

We nodigen u daarom uit om te anticiperen op uw behoeften en alleen om een spoedlevering te vragen indien dat echt nodig is.

Minder beschikbare aanbiedingen
Bovendien leidt deze uitzonderlijke situatie ook tot een tijdelijke vermindering van de activiteit en de offertes van leveranciers op ons platform. De leveranciers geven immers voorrang aan de leveringen van gedane bestellingen alvorens er andere te aanvaarden. We bedanken u bijgevolg voor uw geduld en nodigen u uit om later te bestellen via ons platform als u niet onmiddellijk nu behoefte heeft aan mazout.

Geen tekort aan mazout
Aangezien de olievoorraden uitzonderlijk hoog zijn, is er zeker geen risico op een tekort aan stookolie.
_____________________________________________________________________________________


Uw MAZOUT.com prijs

MAZOUT.COM? Dit is de nieuwe website van CARBU.COM volledig gewijd aan informatie over de stookoliemarkt en -prijzen. 

Net als op de website van CARBU.COM bieden wij u de mogelijkheid om de prijzen te vergelijken en mazout te bestellen aan de gunstigste voorwaarden. 

U kan dus ook vandaag nog mazout bestellen en besparen. Via MAZOUT.COM kan u immers tot 46,50€ Euro besparen op een volle bijvulbeurt van 1.000 liter door stookolie 50S te bestellen aan de voordeeltarieven die onze partners vandaag, 28/4/2020, voorstellen. In functie van de aanbiedingen van onze partners zijn deze tarieven al dan niet geldig in uw gemeente.

Evolutie van de maximumprijs van stookolie 50S over een maand


Schommelingen van 28/3/2020 tot 28/4/2020
-0,0934€/L  -20,82%
 
 

De tendensen: wat gebeurt er op de oliemarkt?


Ruwe olie: een evenwichtsherstel dat in het gedrang lijkt te komen

Hoewel nog steeds laag, steeg de olieprijs eind vorige week. Aan het begin van de week stortten de prijzen nog in mekaar en de WTI, de referentieprijs in de Verenigde Staten, ging voor het eerst in de geschiedenis in het rood door gebrek aan opslagcapaciteit.  

Het overaanbod benadrukt nogmaals de noodzaak om oplossingen te vinden om de productie te verminderen om de markt opnieuw in evenwicht te brengen. Dit kan onder meer worden bereikt door het aantal actieve boorputten in de Verenigde Staten te verminderen en de productie in de OPEC-landen en hun bondgenoten te beperken.

Maar het is onwaarschijnlijk dat deze productievermindering voldoende zal zijn om het gebrek aan vraag ten gevolge van de door de Covid-19 pandemie verlamde wereldeconomie op te vangen.

Dus gisteren, maandag, bij gebrek aan opslagcapaciteit en voldoende respons van de olieproducerende landen om de productie te verminderen, stortte de WTI opnieuw in, in mindere mate hierin gevolgd door Brent die een waarde van $ 21,55 per vat noteerde bij de opening van de markten gisteren.

Op dit moment zijn de door de OPEC+ voorziene reducties onvoldoende in vergelijking met de daling van de vraag en als deze laatste niet heropbloeit in mei, bestaat het risico van een nieuwe ineenstorting van de markt.

De situatie is dermate ernstig dat ze in de Verenigde Staten van plan zijn om noodhulp te verlenen aan de energiesector.


Datum van publicatie : 29/04/2020 09:58:00