De mazoutprijs registreert een lichte stijging. Uw stookoliebulletin van dinsdag 5 mei 2020

Maximumprijs stookolie - Dinsdag 5 mei 2020

 
StookolieBeste prijzen*
CARBU.COM
05-05-202006-05-2020
Stookolie 50S < dan 2000 l0,3145 €/l0,3672 €/l▼ 0,3573 €/l
Stookolie 50S > dan 2000 l0,2939 €/l0,3373 €/l▼ 0,3274 €/l
Stookolie extra < dan 2000 l0,3170 €/l0,3639 €/l▼ 0,3570 €/l
Stookolie extra > dan 2000 l0,2965 €/l0,3340 €/l▼ 0,3271 €/l

*Voordeeltarieven vandaag, 5/05/2020, aangeboden door onze partners. In functie van de aanbiedingen van onze partners zijn deze tarieven al dan niet geldig in uw gemeente.
 

Belangrijke informatie: langere levertermijnen en vermindering van de beschikbare aanbiedingen op onze site

De mazoutleveringen worden gehandhaafd, maar de levertermijnen zijn langer en er zijn minder beschikbare aanbiedingen op onze site. Aan de consumenten vragen we om enkel te bestellen wanneer dat echt nodig is.

Langere levertermijnen
De overheid heeft de sector die de brandstoffen verdeelt gevraagd om haar essentiële rol bij de bevoorrading van tankstations, organisaties en gezinnen te blijven vervullen. De sector registreerde in de voorbije dagen wel een ongewone piek aan bestellingen, en deze zorgt al een week voor problemen in de logistiek en de leveringen. De leveranciers concentreren zich op de prioritaire aanvragen en behoeften, en organiseren er ook hun planning op.  
Tenzij het om een noodgeval gaat, zijn de levertermijnen voor mazout dus verlengd.

We nodigen u daarom uit om te anticiperen op uw behoeften en alleen om een spoedlevering te vragen indien dat echt nodig is.

Minder beschikbare aanbiedingen
Bovendien leidt deze uitzonderlijke situatie ook tot een tijdelijke vermindering van de activiteit en de offertes van leveranciers op ons platform. De leveranciers geven immers voorrang aan de leveringen van gedane bestellingen alvorens er andere te aanvaarden. We bedanken u bijgevolg voor uw geduld en nodigen u uit om later te bestellen via ons platform als u niet onmiddellijk nu behoefte heeft aan mazout.

Geen tekort aan mazout
Aangezien de olievoorraden uitzonderlijk hoog zijn, is er zeker geen risico op een tekort aan stookolie.
_____________________________________________________________________________________


Uw MAZOUT.com prijs

MAZOUT.COM? Dit is de nieuwe website van CARBU.COM volledig gewijd aan informatie over de stookoliemarkt en -prijzen. 

Net als op de website van CARBU.COM bieden wij u de mogelijkheid om de prijzen te vergelijken en mazout te bestellen aan de gunstigste voorwaarden. 

U kan dus ook vandaag nog mazout bestellen en besparen. Via MAZOUT.COM kan u immers tot 52,00€ euro besparen op een volle bijvulbeurt van 1.000 liter door stookolie 50S te bestellen aan de voordeeltarieven die onze partners vandaag, 5/05/2020, voorstellen. In functie van de aanbiedingen van onze partners zijn deze tarieven al dan niet geldig in uw gemeente.

Evolutie van de maximumprijs van stookolie 50S over een maand


Schommelingen van 7/04/2020 tot 5/05/2020
-0,0804€/L  -17,96%
 
 

De tendensen: wat gebeurt er op de oliemarkt?

 
Ruwe olie: hernieuwd optimisme
 

Eind vorige week steeg de olieprijs als gevolg van de inwerkingtreding op 1 mei van de productiebeperking die door de OPEC+-leden is overeengekomen om de markt opnieuw in evenwicht te brengen.

Dit enthousiasme moet evenwel gerelativeerd worden omdat sommige beleggers bezorgd blijven in de huidige context van pandemie, economische malaise, overaanbod en nieuwe spanningen tussen de Verenigde Staten en China. De Verenigde Staten zeggen dat ze "significant bewijs" hebben dat onderzoek in het laboratorium van Wuhan City aan de basis ligt van de pandemie. Ze beschuldigen China er ook van te liegen over de menselijke tol op zijn eigen grondgebied. De nieuwe commerciële spanningen tussen beide grootmachten zijn duidelijk voelbaar, en dat terwijl de wereldeconomie al zwaar wordt getroffen, er nog steeds een overaanbod aan olie is en de opslagcapaciteit verzadigd blijft.

Toch is er perspectief op een herstel van de economie, zeker gezien het aantal landen dat nu uit lockdown komt en het doorvoeren van de eerste beperkingen in de olieproductie door de OPEC+-leden. En inderdaad is er een eerste prijsstijging zichtbaar: deze ochtend liet Brent een waarde van 28,00 $ noteren bij de opening van de markten. 

Datum van publicatie : 05/05/2020 16:27:00