Kan ik mijn mazout-bestelling annuleren wanneer de officiële prijs verandert?

Op de verkoop van motorbrandstof en stookolie is het Belgisch kooprecht van toepassing. Zodra de klant bij de leverancier heeft besteld, heeft de verkoop plaatsgevonden. Dat de levering pas enkele dagen later gebeurt, heeft geen gevolgen voor de prijs die werd afgesproken en waarvoor beide partijen hun akkoord hebben gegeven.

Stijgingen of dalingen van de officiële prijs tussen het moment van bestellen en het moment van daadwerkelijke levering, hebben geen enkele impact op de verkoopovereenkomst. Noch de leverancier, noch de klant, kunnen opnieuw onderhandelen over de overeenkomst of er zich van ontdoen.

De wet voorziet echter wel in een soort van bedenktijd (artikel VI.47 van het Wetboek Economisch Recht). Als de levering nog niet heeft plaatsgevonden, dan beschikt de consument over een periode van 14 dagen vanaf de bestelling, om de overeenkomst te herroepen. Hiertoe moet de klant een aangetekende brief of een e-mail versturen naar de leverancier.

Als u uw bestelling wilt aanpassen of annuleren, dan moet u de leverancier contacteren. Stuur in dit geval ook een berichtje naar ons, a.u.b. Zo kunnen wij uw transactie beter opvolgen.

Let op!

In het kader van onze speciale mazout-acties reserveert de deelnemende leverancier een bepaalde hoeveelheid stookolie voor een speciale actieprijs. Mogelijk kan hij u later niet meer hetzelfde tarief bieden wanneer u een nieuwe bestelling plaatst.

Datum van publicatie : 19/10/2015 09:40:00