Is nu het moment voor een nieuwe stookolie-installatie?

In twee jaar tijd is de prijs van stookolie in ons land met de helft gedaald. De overproductie van olie op de wereldmarkt zorgt er immers voor dat de olieprijs wereldwijd daalt. Wie verwarmt met stookolie doet momenteel dus gouden zaken.

Wie z'n oude mazoutinstallatie vervangt door een nieuwe, zuinige laagtemperatuur- of condensatieketel kan nog extra besparen.


Waarom is nu het ideale moment om te investeren in een nieuwe stookolie-installatie?

In eerste instantie omdat je met een nieuwe mazoutinstallatie je energieverbruik zo laag mogelijk kan houden. De stookolie-installaties van de nieuwe generatie zijn energiezuinig. Deze nieuwe installaties zijn uitgerust met hoogrendementstechnologie waardoor het gebruik van stookolie kan gecombineerd worden met hernieuwbare energie. Zo staat een nieuwe stookolie-installatie garant voor energiezuinig verwarmen.

Daarenboven worden de prestaties van stookolie als brandstof onophoudelijk verbeterd. Zo wordt de impact op het milieu ook almaar beperkter. Nu bestaat er ook stookolie met een zeer laag zwavelgehalte, namelijk mazout Extra. Deze verbeterde stookolie bevat maar 0,005% zwavel. We wijdden trouwens al een grondig artikel aan deze verbeterde stookolie en de verschillen die er zijn met de normale mazout. Stookolie of mazout Extra heeft een lagere impact op het milieu dankzij een vermindering van zwaveluitstoot tijdens de verbranding, zorgt voor een betere verbranding en een hoger rendement; bovendien is er met stookolie Extra minder afzetting in de ketel. 

Wie er inderdaad aan denkt om te investeren in een nieuwe installatie heeft de keuze uit een breed gamma verwarmingstoestellen op mazout met het A-label. Er zijn ook toestellen met een A+ of A++ label. Dat zijn toestellen die fossiele brandstoffen combineren met hernieuwbare energie of enkel hernieuwbare energie gebruiken. Met stookolie kan men desgewenst almaar zuiniger en milieuvriendelijker omspringen met energie.

Een stookolie-installatie gaat tenslotte 20 tot 30 jaar mee en stookolie is veilig en overal beschikbaar. En ook dat zijn troeven van stookolie...

Bent u inmiddels overtuigd van stookolie als energiezuinige verwarmingsbrandstof en wenst u op de hoogte te blijven van de deals die CARBU.COM regelmatig aanbiedt met betrekking tot de aankoop van stookolie, consulteer dan onze pagina's met informatie over stookolie


Datum van publicatie : 19/04/2016 16:58:00