Ook een hogere energiefactuur door al dat thuiswerk?

Oké, er was een pandemie voor nodig. En oké, het is nog altijd verplicht door de overheid. Maar thuiswerken blijkt - eindelijk - wel te werken. Veel bedrijven willen niet meer terug naar hoe het was, voeren vaste thuiswerkdagen in en schrappen kantoorruimte. En dan rijst de vraag: als we meer thuiswerken, hoe kunnen we het hogere energieverbruik dan vermijden?

Gemiddeld betaal je 350 euro per jaar meer
Als niemand op kantoor werkt, moet er geen laptop, koffiemachine en verwarming aan. Voor je werkgever is dat een serieuze besparing op de energiefactuur.


Maar wat je werkgever bespaart, betaal jij thuis. Want jij moet overdag wél de verwarming aanzetten, wél de koffiezet laten lopen en wél je laptop opladen. Mijnenergie.be berekende dat de gemiddelde energiefactuur van thuiswerkers daardoor met 350 euro gestegen is het afgelopen jaar.Zo bespaar je energie als je thuiswerkt

Zoals gezegd: veel werkgevers neigen naar vaste thuiswerkdagen. Ook als de coronacrisis helemaal achter de rug is, is de kans groot dat je straks een paar dagen blijft thuiswerken. En dus is het goed om te weten hoe je kan besparen op je thuiskost.


✓ Kies de laagste energieprijs

Volgens de CREG betalen nog zo'n één miljoen gezinnen in ons land te veel voor hun energie. Vergelijk daarom regelmatig de nieuwe energieprijzen met je huidige leverancier. Let vooral op de prijs per kWh. De vaste vergoedingen zijn vaak overal gelijk.


✓ Tank voordeliger

Veel wagens stonden de afgelopen maanden stil. En veel werkgevers ontdekken nu hoeveel de jaarlijkse brandstofkost van een gemiddeld wagenpark is. Ook als je geen bedrijfswagen hebt, is het slim om te kijken waar je straks goedkoper tankt. Op CARBU.COM vind je bijvoorbeeld altijd de laagste dagprijs in je buurt.


✓ Verwarm je huis goedkoper

Verwarm je niet op gas, maar op mazout of pellets? Ook dan kan je factuur naar beneden:  op MAZOUT.COM vind je de beste deals per provincie.Nu thuiswerk de norm wordt, hou je met de drie bovenstaande tips, je energieprijs onder controle.

Datum van publicatie : 26/01/2021 13:34:00