De prijzen aan de pomp zouden nog kunnen dalen. Tendensen en perspectieven op 11 juni 2018.

Waarschijnlijke daling van de prijzen aan de pomp

De prijzen aan de pomp daalden vorige week en in het licht van de evolutie van de markten zou deze tendens zich kunnen verderzetten. 
Hoewel de noteringen van de geraffineerde aardolieproducten eind vorige week lichtjes stegen, daalde de koers van ruwe olie weer vandaag, maandag. Bovendien lijkt de euro zich te herpakken ten opzichte van de dollar, wat doet veronderstellen dat er op korte termijn weer een prijsdaling kan zijn. 

 
Raadpleeg onze pagina met prijsvoorspellingen om op de hoogte te blijven. 

 

Evolutie van de maximumprijs  

Vandaag1 week1 maand1 jaar
Super 95 - E101,5230 €/l- 1,80 €c/l
- 1,17 %
+ 2,30 €c/l
+ 1,53 %
n.b.
n.b.
Super 981,6080 €/l- 2,50 €c/l
- 1,53 %
+ 2,70 €c/l
+ 1,71 %
+ 14,20 €c/l
+ 9,69 %
Diesel1,5250 €/l- 0,90 €c/l
- 0,59 %
+ 2,30 €c/l
+ 1,53 %
+ 23,90 €c/l
+ 18,58 %
LPG0,5460 €/l- 2,10 €c/l
- 3,70 %
- 0,20 €c/l
- 0,36 %
+ 11,10 €c/l
+ 25,52 %

Bron: CARBU.COM 
Alle prijzen zijn BTW inbegrepen 
n.b. : niet beschikbaar

 

Veel onduidelijkheid voor de volgende bespreking van de leden van de OPEC en hun partners 


Vorige week daalden de notering van ruwe olie op de markten na de gezamenlijke aankondiging van Saoedi-Arabië en Rusland die hun wens te kennen gaven om de productie tijdens de tweede helft van 2018 opnieuw te lanceren met als doelstelling een tegengewicht te bieden aan de productiedaling in Iran en Venezuela.


Bovendien overschrijdt Irak regelmatig de productiequota die werden opgelegd om de stroom van financiën, aangetast door drie opeenvolgende jaren van oorlog tegen de jihadisten, opnieuw vlottend te krijgen. Het schijnt ook dat Rusland, dat naast Saoedi-Arabië een sleutelrol speelt in het OPEC-akkoord, eveneens de quota heeft overschreden de laatste drie maanden. 


Dit is op z'n minst een dubbelzinnige situatie voor de volgende ontmoeting van het OPEC-kartel en z'n partners op 22 juni as. in Wenen. 

Deze ochtend, bij het openen van de markten, bedroeg de prijs voor een vat ruwe olie 76,31$. De notering voor een vat WTI-olie was 65,53$. Er is sinds eind 2015 niet meer zo'n groot verschil geweest tussen deze twee producten; de kloof valt te verklaren door de moeilijkheden die de Verenigde Staten ervaren om ruwe olie te exporteren.


Met een waarde van 1,1784$ deze ochtend, blijft de euro stijgen t.o.v. de dollar.  

 


Het advies van de CARBU.COM expert om de prijsschommelingen te anticiperen

 

Al meer dan tien jaar volgt CARBU.COM de schommelingen van brandstofprijzen op de voet. Het CARBU.COM platform informeert dagelijks tienduizenden brandstofgebruikers hierover en zorgt er zo voor dat ze met kennis van zaken hun motor- of verwarmingsbrandstof kunnen aankopen.

 

Sinds enkele weken delen we deze informatie, als deze relevant is of wanneer belangrijke wijzigingen zich aankondigen, met onze volgers op de CARBU.COM sociale media kanalen. Hoe komt onze expert aan deze informatie? Hij bestudeert elke ochtend een aantal parameters die een impact hebben op de bepaling van de brandstofprijzen bij ons: o.a. de fluctuatie van de prijs voor ruwe olie, de internationale noteringen van afgewerkte, geraffineerde producten (CIF) en de wisselkoers euro/dollar. Op basis hiervan berekent hij voorspellingen rond de veranderingen van de maximumprijs voor de eerstkomende dagen.

 

Wanneer de berekeningen aangeven dat er een belangrijke prijswijziging op til is, beslist de CARBU.COM expert om de informatie publiek te maken zodat onze volgers dankzij deze relevante informatie beslissingen kunnen nemen over het meest gunstige moment om te tanken of stookolie te bestellen. Hou dus zeker onze Facebook-pagina en onze Twitter-account in de gaten. 

 

Datum van publicatie : 11/06/2018 20:09:00