CARBU.COM voorziet nu ook in informatie over CNG

Vandaag rijden er wereldwijd meer dan twintig miljoen voertuigen rond op aardgas. Met dit gas verwarmen we ook onze huizen. De voorstanders van CNG halen als voordelen aan dat het minder vervuilend is dan fossiele brandstoffen (benzine, diesel) en dat het vrijwel overal ter wereld voorradig is. Voor vele mensen is CNG de ideale opstap naar een alternatief dat milieuvriendelijker is dan diesel of benzine.

Begin dit jaar telde Belgie 5.400 ingeschreven CNG-wagens, een verdubbeling ten opzichte van begin 2016 (2.600 ingeschreven wagens). Tegelijkertijd gaat de groei van servicestations waar men CNG kan tanken verder. Begin dit jaar telde ons land nog 75 tankstations, tegen eind dit jaar moeten er dat er meer dan 100 zijn. We kunnen gerust zeggen dat er een uitstekend perspectief is in een nieuwe markt die steeds meer aantrek kent van particulieren, bedrijven en de publieke sector en zo ook zorgt voor een toename van het CNG-voertuigenaanbod in ons land. Bovendien zien verschillende constructeurs meer toekomst in deze technologie dan in de elektrische auto.

In het licht van deze evolutie en omdat we ook al vaak de vraag kregen van onze abonnees, voorzien we op CARBU.COM nu ook informatie over waar je als consument aardgas of CNG in je buurt kan tanken. Via de functionaliteit ‘Vergelijk tankstations' kan je voortaan zoekopdrachten uitvoeren met CNG als criterium of zoekterm. Ons platform toont onmiddellijk waar je in jouw buurt CNG kan tanken. De brandstof is ook opgenomen in het overzicht van de voordeligste brandstofprijzen per provincie en gemeente.

De federale overheid publiceert (momenteel) geen maximumprijzen voor CNG, wat maakt dat deze informatie dus ook niet beschikbaar is op ons platform. CARBU.COM wil zijn abonnees zo breed mogelijk op een onafhankelijke manier informeren over de prijzen van de courante brandstoffen. Het aanbieden van informatie over CNG past dus zeker in dit streven. Binnen afzienbare termijn zal CARBU.COM ook relevante informatie over waterstof als brandstof aanbieden.

Datum van publicatie : 04/07/2017 19:56:00