Wat is het beste bestelmoment om zeker te zijn van de voordeligste mazoutprijs?

Wat is het beste bestelmoment om zeker te zijn van de voordeligste mazoutprijs?

De prijs van mazout ligt niet vast en varieert dus voortdurend. De maximumprijs van stookolie wordt wel vastgelegd door de overheid, maar de reële mazoutprijs volgt vooral de tendens op de markt van ruwe olie. Dat verklaart meteen waarom het niet altijd eenvoudig is om het beste bestelmoment voor de voordeligste prijs te kiezen.


Mazout kopen tegen de voordeligste prijs

Heel wat mensen gaan ervan uit dat de stookolieprijs varieert met de seizoenen. Sommige leveranciers geven bijvoorbeeld extra korting in periodes waarin ze minder verkopen. Maar om uw mazout tegen de voordeligste prijs te kopen, is het vooral belangrijk om de stookoliekoers te volgen.    


Prijsschommelingen van mazout volgen

U moet dus de prijs van ruwe olie volgen, aangezien die bepalend is voor de mazoutprijs die de overheid vastlegt. Heel wat websites, waaronder ook CARBU.COM, informeren u dagelijks over de maximumprijzen voor mazout. 


Abonnement op de nieuwsbrief 'mazout' van CARBU.COM

Het vergt uiteraard heel wat tijd en soms ook wat inzicht in de marktbewegingen om die informatie op de voet te volgen. Daarom publiceert CARBU.COM wekelijks een nieuwsbrief met duidelijke informatie over de markttendensen en prijsschommelingen op dat moment, aangevuld met de evolutie van de stookolieprijs in de tijd. Meer zelfs - CARBU.COM stuurt automatisch een melding uit wanneer de mazoutprijs met minstens 10 euro per 1000 liter is gestegen of gedaald ten opzichte van de prijs aan het begin van de week. Met een abonnement op de nieuwsbrief van CARBU.COM bent u altijd goed geinformeerd en kunt u zelf beslissen wat het beste moment is om uw stookolie te bestellen.


Mazoutprijs per 500, 1000 of 2000 liter?

De stookolieprijs varieert ook naargelang het volume, aangezien het voor de leverancier uiteraard interessanter is om één keer 1500 liter te leveren in plaats van drie keer 500 liter. Door uw gemiddelde verbruik te berekenen, kunt u uw voorraad beter beheren. Zo kunt u makkelijk de te bestellen hoeveelheid en periode inschatten, wat dan weer handig is wanneer de mazoutprijs laag staat. 


Geen mazout meer? Snel mazout nodig?

U kunt uiteraard niet altijd maximaal anticiperen op uw verbruik. Wanneer de weersomstandigheden of uw dagelijkse gewoonten plots veranderen en u zelfs maar een beetje meer verbruikt dan verwacht, loert het gevaar op een tekort of panne al gauw om de hoek. Gelukkig kunt u op CARBU.COM de klok rond stookolie bestellen!


Prijzen van mazoutleveranciers vergelijken

Op CARBU.COM kunt u ook op elk moment vrijblijvend de prijzen van mazoutleveranciers uit uw regio vergelijken. Met een overzicht van de beste prijzen in uw buurt kunt u dan stookolie bestellen bij een leverancier naar keuze.

  

Datum van publicatie : 12/04/2019 13:33:00