Maximumprijs van motor- en verwarmingsbrandstoffen in Belgie

De maximumprijs van brandstoffen is de maximale prijs waarvoor brandstoffen mogen worden verkocht in Belgie. Deze prijs wordt berekend door de overheid voor elk type brandstof op basis van de bepalingen in de Programma-Overeenkomst.

Het is verboden om brandstoffen te verkopen aan een hogere prijs dan de door de overheid vastgestelde maximumprijs. Maar het is wel toegestaan om aan een lager tarief brandstoffen te verkopen. Tal van tankstations en stookolieleveranciers verkopen hun producten aan een lager tarief dan de maximumprijs. Raadpleeg CARBU.COM om te weten te komen waar u uw motor- en verwarmingsbrandstof aan de voordeligste prijs kan aankopen.

Wanneer gooit u best uw tank vol?

CARBU.COM volgt dagelijks de evolutie van de parameters die de overheid gebruikt om de maximumprijs te bepalen, en publiceert vervolgens de voorspellingen voor de te verwachten wijzigingen aan de maximumprijs in de eerstvolgende dagen, en dat voor elk type brandstof. 

Op basis van de maximumprijs die de overheid dagelijks publiceert, informeert CARBU.COM u een dag op voorhand over elke stijging of daling op het niveau van de maximumprijs. Zo weet u altijd wanneer u op de voordeligste manier kan tanken of stookolie inslaan.

Wenst u op de hoogte te blijven van elke prijswijziging om zo altijd op het juiste moment uw brandstof aan te kopen? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief. 


 

Datum van publicatie : 19/10/2015 10:10:00